Zeleni ključ

Penzion Rožič in Zeleni ključ

V Penzionu Rožič smo od nekdaj želeli živeti in ustvarjati v sožitju z naravo. Bili smo med prvimi, ki smo že v sedemdesetih letih preteklega stoletja pričeli zmanjševati uporabo fosilnih goriv. Od takrat ogrevamo toplo vodo s sončno energijo.

V letu 2020 smo se odločili usmerjati naše aktivnosti s priključitvijo programu Zeleni ključ in naslavljati vse vidike skrbi za okolje, lokalno pridelavo in razvoj. Po letu priprav smo pridobili certifikat Zeleni ključ.

Certifikat Zeleni ključ je vodilni standard odličnosti na področju okoljske odgovornosti in trajnostnega delovanja v turistični industriji. Ta prestižni okoljski znak pomeni zavezanost podjetij, da v certificiranih obratih spoštujejo stroge kriterije, ki jih je določila Mednarodna fundacija za okoljsko vzgojo FEE. Okoljski znak Zeleni ključ zagotavlja vsem gostom, da z izbiro certificiranega turističnega obrata, neposredno pripomorejo k varovanju okolja. Obrati vzdržujejo visoke okoljske standarde s pomočjo stroge dokumentacije in pogostih kontrolnih pregledov. Certifikat Zeleni ključ lahko pridobijo hoteli in hostli, manjši nastanitveni obrati, kampi in počitniški parki, kongresni centri, restavracije in turistične atrakcije.

Obiščite nas in opazili boste, kje vse se v vsakodnevnih aktivnostih kaže skrb za okolje. Smo na poti, vsak dan ponuja možnosti za novosti. Verjamemo, da se nam boste s svojimi dejanji pridružili.

Za pravilno delovanje tega spletišča se včasih na vašo napravo naložijo majhne podatkovne datoteke, imenovane piškotki. Sistemski piškotki, ki so nujni za delovanje, so že dovoljeni. Vaša izbira pa je, da dovolite ali zavrnete piškotke analitike in trženja, ki nudijo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejšo uporabo strani in prikaz ponudbe, ki je relevantna za vas.
Več o piškotkih